Aquest dijous 8 de febrer, SOS Racismo Madrid i Irídia  hem presentat una queixa davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en denuncia a les autoritzacions col·lectives de privació de llibertat en els Centres d’Internament d’Extrangers (CIE).

En l’escrit registrat davant la Comissió Disciplinària del CGPJ, hem denunciat una pràctica detectada reiterades ocasions per part del Jutjat Mixt Nº4 de Motriol per procedir a l’internament en el CIE de persones acabades d’arribar a les costes de l’Estat espanyol. Així, no es tracta d’una pràctica aïllada i seguirem investigant altres Jutjats que també l’estan realitzant.

A dia d’avui, l’equip #DDHHFronteraSur ens trobem a Motril, en el marc d’una visita de monitoreig de la situació de les persones que arriben per vies marítimes a la Frontera Sud, amb l’objectiu d’elaborar un informe que presentarem al Congrés dels Diputats.

Aquesta denuncia s’emmarca en la reivindicació del tancament dels CIE, la fi de les deportacions i el restabliment de la legalitat a la Frontera Sud.

Podreu descarregar el comunicat conjunt aquí: Comunicado Denuncia

Podreu descarregar la denuncia presentada aquí: Denuncia CGPJ

 

 

 

Pin It on Pinterest