Què faríeu si tinguéssiu accés, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana a un material classificat que demostrés l’abús, la corrupció i la il·legalitat tant del govern com de grans empreses?

De l’11 al 14 de juliol, l’Espai Lliure de Montjuïc acollirà, dins del Grec Festival, una peça de teatre documental que parteix de les vides dels tres grans whistleblowers digitals actuals:de Julian Assange, Chelsea Manning i Edward Snowden. Els seus actes els han portat a l’exili i la presó. En escena, els veureu a tots tres privats, d’una manera o altra, de llibertat.

La revelació tracta també sobre els diferents tipus de censura moderna, la crisi dels mitjans i del periodisme, la llibertat d’expressió, les formes de control de governs i les noves formes digitals de resistència. Tots els diàlegs, situacions i documents de l’obra són reals, tot i que sovint semblen fruit d’una ficció dramàtica o d’una història d’espionatge.

Prefuncions i col·loquis

Durant els dies de representació es realitzaran diferents col·loquis i prefuncions per contextualitzar el procés de recerca documental que ha suposat La revelació, amb diversos eixos temàtics:

Dijous 12 de juliol:Periodisme d’investigació i de fontsamb Germán Aranda i Neus Molina.

Divendres 13 de juliol: Drets Humans, Whistleblowers i Jurisprudència amb Dani Vilaró  (Amnistia Internacional) i Andrés García Berrio (Irídia).

Dissabte 14 de juliol:Ciberseguretat amb Enric Luján (Críptica)

Horaris:de 19.30 a 20.30

 

 

Pin It on Pinterest