La Revelació

Què faries si tinguessis accés, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, a un material classificat que demostrés l’abús, la corrupció i la il·legalitat tant del govern com de grans empreses? Els protagonistes d’aquest espectacle són els tres grans whistleblowers digitals actuals: Julian Assange, el Chelsea Manning i Eduard Snowden. Els seus actes els han portat a l’exili i l’empresonament. A escena, els veurem als tres privats, d’una manera o d’una altra, de la seva llibertat.

Potser relacionem aquests fets amb la moderna era d’internet, però ens expliquen una història molt antiga. És que aquests tres personatges no ens fan pensar en el mite del boig que crida la veritat en plena plaça pública i, acusat de fals profeta, traïdor o heretge, acaba empresonat, assassinat o desterrat?

La Revelació tracta sobre els diversos tipus de censura moderna, la crisi dels mitjans i del periodisme, la llibertat d’expressió, les formes de control que fan servir els governs i les noves formes digitals de resistència. Tots els diàlegs, situacions i documents de l’obra són reals encara que de vegades sembli que procedeixin d’una ficció dramàtica o d’una història d’espionatge.

Prefuncions i coloquis

Durant els dies de representació es realitzaran diferents coloquis i prefuncions per contextualitzar el procés d’investigació que ha suposat La revelació, amb diversos eixos temàtics:

Jueves 12 de julio: Periodisme d’investigació i de fonts amb Germán Aranda i Neus Molina.

Viernes 13 de julio: Drets Humans, Whistleblowers  Jurisprudència amb Dani Vilaró  (Amnistia Internacional) i Andrés García Berrio (Irídia).

Sábado 14 de julio: Ciberseguretat amb Enric Luján (Críptica)

 

Horaris: de 19.30h a 20.30h