Publicació

Informes sobre gènere

#Gènere
Objectius

Irídia, des de les diferents àrees de treball i també en col·laboració amb altres entitats, ha dut a terme diversos projectes d'investigació i anàlisi sobre repressió, gènere, violències sexuals i la violència perpretada pels cossos policials i el sistema judicial en l'atenció a les dones que denuncien violències.

A més, a partir de les investigacions, d'han publicat guies i manuals de bones pràctiques amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions.

Informes publicats

  • INFORME – PRÀCTIQUES FEMINISTES PER FER FRONT A LA REPRESSIÓ (2020)
    Informe elaborat en coordinació amb Calala – Fondo Mujeres, amb la finalitat d’estudiar i aprofundir en com l’aplicació d’una perspectiva feminista pot garantir la defensa dels drets humans i la protecció d’aquelles persones que, amb la seva acció social, els reivindiquen i els defensen, prenent com a exemple les experiències i eines que han sorgit i s’han implementat a Mesoamèrica.
  • + INFORME – REPRESSIÓ I GÈNERE (2017)
    Informe sobre les resistències i aportacions de la lluita anti-repressiva des dels feminismes, en el marc de les accions d’incidència política de la plataforma Defender a quien Defiende, de la qual en formem part.
  • + INFORME – ESTEREOTIPS DE GÈNERE (2017)
    Informe sobre els estereotips de gènere al sistema judicial. Anàlisi de l’impacte que té la ideologia masclista en els procediments judicials i en tot tipus de productes jurídics.