(CAT) #LaImpunitatAJudici | Llancem una campanya de crowdfunding per ampliar la nostra base social (CAT) #LaImpunitatAJudici | Llancem una campanya de crowdfunding per ampliar la nostra base social

(CAT) #LaImpunitatAJudici | Llancem una campanya de crowdfunding per ampliar la nostra base social

Il·lustració: Joan Manel

Col·labora al crowdfunding

Des d’Irídia avui engeguem una campanya de micromecenatge per donar suport al nostre servei d’atenció i denúncia davant casos de violència policial. 

 

Portem 5 anys oferint un servei d’atenció jurídica i psicosocial gratuït a víctimes de violència policial, realitzant assessorament psicojurídic de tots els casos que ens arriben que, tan sols durant el 2019, van arribar a ser 248. 

Així mateix, hem assumit la representació lletrada i l’acompanyament psicosocial durant tot el procediment en els casos més greus i/o representatius: 52 casos que corresponen a víctimes de la violència policial en contextos de manifestació, vulneracions de drets humans al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, a l’espai públic o en comissaries. També representem casos de violència institucional i morts sota custòdia a la presó. 

Moltes de les causes en les quals estem treballant avancen cap a judici. Concretament en la causa per les càrregues de l’1 d’Octubre de 2017 a Barcelona, en la qual representem a 13 persones afectades i hi ha 29 agents imputats relacionats amb aquests actes, podríem encarar la fase de judici en els pròxims mesos. Properament també donarem a conèixer més detalls sobre els casos que portem arran de les mobilitzacions a Catalunya durant l’octubre de 2018. 

Irídia es finança a través de les aportacions dels socis/es i donacions, el finançament públic i a través de fundacions privades. El nostre objectiu és poder arribar a dependre principalment dels nostres socis i sòcies. És per això que a través de la campanya de micromecenatge #LaImpunitatAJudici oferim com a recompensa la possibilitat de que la persona mecenes pugui convertir-se en sòcia d’Irídia, entre d’altres coses. 

Aquesta campanya també pretén deixar clar als poders institucionals que no ens volem aturar aquí, que volem seguir denunciant i exposant la violència i els abusos de poder, mentre desenvolupem les eines adequades perquè no hi hagi lloc per la impunitat.