Agenda

22.02.19

Intervenció Psicosocial davant de vulneracions de Drets Humans

22.02.19 - 22.03.19

UB Campus Mundet

Engeguem la primera edició del curs d’extensió universitària Intervenció Psicosocial Davant Vulneracions de Drets Humans. Aquest curs neix de la necessitat de capacitar en els coneixements i tècniques bàsiques per a la intervenció psicosocial en l’àmbit dels Drets Humans, així com debatre i fomentar espais de trobada entre persones professionals i estudiants de Psicologia, Educació Social, Treball Social i Pedagogia. Així mateix, el curs comptarà amb un equip docent amb experiència en l’abordatge psicosocial de les vulneracions de Drets Humans i que promourà l’aprenentatge de tècniques d’intervenció en aquests contextos.

ORGANITZA: Irídia – Centre per a la Defensa dels Drets Humans i la Universitat de Barcelona.

CONTACTE: psicosocial@iridia.cat

PROCEDIMENT D’INSCRIPCIÓ I MATRÍCULA: cal omplir aquest formulari i enviar-lo, junt amb una fotocòpia del document d’identitat, al correu electrònic psicosocial@iridia.cat

CONTINGUTS

Preu: 90 euros

Lloc: Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. Campus Mundet. Passeig de la Vall d’Hebron, 171, Barcelona.

Direcció: Josep Maria Garcia-Borés Espi, Professor a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Coordinació: Lara Longares Hernández, psicòloga social i col·laboradora a l’equip psicosocial d’Irídia, Centre per a la Defensa de Drets Humans.

15.03.19

Curs d’extensió universitària: “Drets humans i privació de llibertat”

15.03.19 - 27.04.19

Facultat de Dret - UB

Formació en l’ús d’instruments de defensa davant la privació de llibertat

El dia 15 de març de 2019 engeguem el curs d’extensió universitària “Formació en l’ús d’instruments de defensa davant la privació de llibertat”, organitzat des de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona (OSPDH) i el Centro per la Defensa dels Drets Humans IRÍDIA.

Malgrat els avanços de la nostra cultura de compromís amb els drets humans, continuem constatant des de fa dècades una profunda desatenció i indefensió jurídica i social de les persones que pateixen diferents tipus de privació de llibertat.

Aquest curs vol generar el coneixement i capacitació col·lectiva per a abordar la manera de posar en comú tots els esforços de compartits entre presos/es, ex-presos/es, familiars, activistes, metges i juristes, i reforçar així la protecció de les persones que pateixen la violència del sistema penitenciari. 

Col·laboracions

El curs de formació es realitzarà amb la col·laboració dels afectats/des així com de familiars de persones privades de llibertat i associacions de defensa dels drets humans (Clivella; Alerta Solidària; Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, ACDDH; Familiars de Presos a Catalunya, l’Organització Mundial contra la Tortura, OMCT; Iacta) i amb el suport mitjans de comunicació independents i crítics.

Duració i horaris

  • El curs s’iniciarà el 15 de marc de 2019 i finalitza el 27 de abril.
  • Constarà de 44 hores presencials repartides entre quatre divendres a las tardes de 16 a 20 (4 hores), i quatre dissabtes de 10 a 14 i de 15 a 18 (7 hores)

Preu de la matrícula: 200 €

Lloc: Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Titulació obtinguda: Diploma de Extensió Universitària (emès per la Universitat de Barcelona) a lliurat a tots/es qui assisteixin regularment a les sessions del curs.

CONTINGUTS