1 d'Octubre: Litigis per vulneracions de Drets Humans - SAIDAVI 1 d'Octubre: Litigis per vulneracions de Drets Humans - SAIDAVI

1 d’Octubre: Litigis per vulneracions de Drets Humans – SAIDAVI

06Des d’Irídia, engeguem una campanya de micromecentatge per fer front als #Litigis1O. Portem deu causes representatives de violència policial a cinc escoles de Barcelona, i necessitem un cop de mà per arribar fins al final.

L’1 d’octubre, amb la xarxa #SomDefensores, vam donar resposta a la violència i repressió de l’Estat. Gràcies al treball de diverses organitzacions, advocades, psicòlogues i a la mateixa ciutadania, vam consolidar una plataforma amb 200 persones mobilitzades a Barcelona: 70 observadores a peu de carrer, un equip de 60 advocades i 25 psicòlogues i 30 persones encarregades de l’atenció, la logística i la comunicació a les xarxes i amb els mitjans de comunicació.

Ara, estem portant deu casos representatius sobre els fets ocorreguts l’1 d’octubre a Barcelona a cinc escoles diferents: l’Escola Ramón Llull, l’Escola Mediterrània, l’IES Pau Claris, el CEIP Els Horts i l’Escola de la Prosperitat. Un dels casos que portem és el de Roger Español, qui ha perdut la visió de l’ull dret per l’impacte de pilota de goma per part de la Policia Nacional. Amb el seu cas, volem estendre el debat de l’ús de les pilotes de goma arreu de l’Estat espanyol. Perquè no volem més ferides.

La tasca d’observació i monitoreig de la informació ens ha permés comprobar que l’actuació de l’1 d’octubre va estar perfectament pensada i coordinada, i pretenia estendre el pànic entre les persones que van acudir als centres de votació. És per això que volem identificar als responsables polítics i policials que van donar les ordres en les actuacions de l’1 d’octubre per tal de depurar responsabilitats davant la violència viscuda. D’altra banda, també ens ha permés identificar a part dels agents implicats a terreny, malgrat que una de les principals dificultats amb què ens hem trobat ha estat, precisament, amb la seva identificació. És per això que també volem exigir que els cossos policials vagin identificats de forma visible, amb el número TIP al davant i al darrere.

Volem obrir un procés de veritat, justicia i reparació social, arribar fins al final i depurar responsabiltats per totes les vulneracions de drets humans viscudes durant l’1 d’octubre a Catalunya. I necessitem un cop de mà per fer-ho perquè estem sobrepassades.

Amb el següent enllaç podreu dirigir-vos a l’entrada per col·laborar amb la campanya