Perspectiva psicosocial - Irídia Perspectiva psicosocial - Irídia

Perspectiva psicosocial


Què és la perspectiva psicosocial

Des l’equip d’atenció psicosocial creem espais de suport i acompanyament dirigits a persones, familiars i col·lectius afectats per vulneracions dels drets humans i els facilitem eines psicosocials des d’una perspectiva de resiliència i enfortiment que ajudin a superar els efectes de la violència, amb l’objectiu de visibilitzar els impactes psicosocials generats per les vulneracions de drets i fomentar el seu afrontament.

L’acompanyament psicosocial té com objectiu l’abordatge de la simptomatologia reactiva a l’experiència viscuda, la recuperació d’estratègies d’afrontament i l’acompanyament al llarg del procés judicial, garantint així evitar la revictimització i l’empoderament de la persones afectades.

Es realitza atenció individual, familiar i grupal, generant un abordatge integral de l’experiència viscuda. L’equip psicosocial d’Irídia està integrat per psicòlogues especialitzades en acompanyament psicosocial en situacions de trauma psicosocial i violència política.


SAIDAVI

Un dels trets diferencials del SAIDAVI és la inclusió de la perspectiva psicosocial en l’atenció en l’àmbit dels drets humans. La vulneració de drets, i especialment la violència institucional, genera danys que tenen un impacte en la vida i el desenvolupament individual i social de les persones afectades. La feina psicojurídica permet realitzar un acompanyament psicosocial en el marc dels processos judicials que potencia el desenvolupament de l’etapa de mitigació del dany, de reparació i d’enfortiment de les persones com a ciutadanes actives en la defensa dels seus drets. A més, amb l’objectiu de generar un reconeixement institucional dels impactes psicològics de la violència, l’equip psicosocial també realitza informes que s’aporten als procediments judicials.


Objectius

Un dels principals objectius d’Irídia és generar una metodologia per transversalitzar la perspectiva psicosocial al conjunt de l’entitat, tant en l’organització interna com en els projectes i la incidència

Al seu torn, l’eix psicosocial té els següents objectius específics:

  • Enfortir la presència de la perspectiva psicosocial en la política, els projectes i els plans de treball de totes les línies de l’entitat.
  • Consolidar mecanismes de participació que garanteixen la incorporació de la visió de la persona afectada per violència institucional.
  • Visibilitzar i sensibilitzar a la població i als actors especialment involucrats sobre els impactes psicosocials de la violència institucional.


Notícies


Llegir més
Entrades

Fent visible l’invisible: Irídia presentem un informe sobre ...els impactes psicosocials de la violència institucional 

#Psicosocial#Violència institucional
Llegir més
Entrades

Recomanacions per la cura i el benestar en temps de confinam...ent

#Psicosocial
Llegir més
Entrades

Primera edició del curs d’extensió universitària Intervenció... Psicosocial davant vulneracions de Drets Humans

#Psicosocial

Publicacions


Llegir més
Publicacions

Fent visible l’invisible: informe sobre els impactes p...sicosocials de la violència institucional

#Psicosocial#Violència institucional

Coneix Irídia

Irídia treballa en diferents línies d’actuació, que compten al seu torn amb diversos eixos transversals. Les línies d’actuació d’Irídia són:

Els eixos transversals d’Irídia són: