Cicle internacional de webinars sobre projectils d’energia cinètica
Encetem el cicle “Usos e impactos de los proyectiles de energía cinética en el marco de la protesta social”, amb participants de Xile, Colòmbia, Estats Units i l’Estat espanyol, entre d’altres.
Els projectils d’energia cinètica, com les bales de goma o de foam, s’utilitzen amb freqüència en contextos de manifestació o protesta. Són considerats “armes menys letals”, és a dir, poc perilloses; malgrat això, des de que van començar a fer-se servir, a inicis de la dècada dels setanta, han provocat ferides de gravetat i inclòs morts.
Aquest cicle de conferències pretén posar al centre del debat públic el seu potencial lesiu, analitzar els seus usos i generar un intercanvi d’experiències. Així, es situarà el context dels diferents territoris per després fer-ne un anàlisi basat en els drets humans i els estàndards internacionals en la matèria.
Durant dues sessions, persones expertes i organitzacions de drets humans participaran del debat i situaran les seves perspectives. A més, persones afectades de diferents llocs del món explicaran les seves experiències i lluites per la restitució plena dels seus drets i la reparació, així com contra l’ús d’aquesta mena de projectils.
El 28 d’octubre, a partir de les 18h (hora local) s’inaugurarà el cicle amb la conferència “Defensores de drets humans davant l’ús de projectils d’energia cinètica”. Més tard, es donarà pas als testimonis del col·loqui titulat “La lluita de les persones afectades”. El 4 de novembre el focus es posarà sobre l’àmbit del dret internacional amb la xerrada “Estàndards i recomanacions internacionals” i per últim es recollirà l’ús d’aquestes armes durant les passades dècades amb el panel “Història i impactes dels projectils d’energia cinètica”.