COMUNICAT | L'Audiència Provincial de Barcelona envia a judici a 46 agents de la policia nacional per les càrregues de l'1 d'Octubre de Barcelona COMUNICAT | L'Audiència Provincial de Barcelona envia a judici a 46 agents de la policia nacional per les càrregues de l'1 d'Octubre de Barcelona

COMUNICAT | L’Audiència Provincial de Barcelona envia a judici a 46 agents de la policia nacional per les càrregues de l’1 d’Octubre de Barcelona

Fotografia: Carles Palacio
Fotografia: Carles Palacio

En una interlocutòria que dona resposta als recursos d’apel·lació interposats per les defenses i les acusacions particulars i populars, l’Audiència Provincial de Barcelona confirma la resolució del Jutjat d’Instrucció d’enviar a judici un total de 46 agents per les càrregues a les diferents escoles de la ciutat de Barcelona durant l’1 d’Octubre de 2017. Confirma, així, el criteri de l’Instructor que considera que existeixen prou indicis de delictes de lesions i contra la integritat moral en aquest cas.

En la resolució, el Tribunal descarta imputar més agents —motiu dels recursos d’apel·lació de les acusacions—, però també descarta arxivar la causa contra cap d’ells denegant les peticions de les seves defenses, recolzades majoritàriament pel Ministeri Fiscal. Estableix que “la qualificació jurídica indiciària que atorga la interlocutòria als fets descrits va més enllà de simples delictes de lesions i apunta clarament a que algunes conductes podrien ser incardinades en el delicte contra la integritat moral comès per funcionari públic al qual es refereix l’art. 175 CP”.

Irídia i Òmnium Cultural, acusacions populars, consideren que aquesta és una resolució molt important, suposa un gran pas endavant per a la lluita contra la impunitat d’una actuació policial no només desproporcionada sinó delictiva, que va provocar la condemna dels principals organismes internacionals de drets humans. Després de molts anys de treball, 46 agents de la Policia Nacional són enviats a judici, gràcies principalment al rol de la societat civil com a eina de protecció de drets humans, especialment tenint en compte el rol del Ministeri Fiscal en aquest procediment, que ha estat majoritàriament defensiu de l’actuació policial.

Descarrega la resolució.