Denunciem més agressions al CIE de la Zona Franca de Barcelona Denunciem més agressions al CIE de la Zona Franca de Barcelona

Denunciem més agressions al CIE de la Zona Franca de Barcelona

El dimarts 13 de febrer, vam presentar una denúncia conjunta amb Tanquem els Cie i el recolzament de la PAHC Bages, per agressions a interns del CIE de la Zona Franca de Barcelona per part de funcionaris del Cos de la Policia Nacional.

La tarda del passat 3 de febrer, quatre agents del Cos Nacional de la Policia del CIE van tancar en una habitació a dos interns del centre. A un, el van bufetejar i colpejar contra la paret. Després de l’agressió, el van fer marxar i van immobilitzar al segon intern. La situació s’emmarca dies després d’una protesta dels interns al pati del centre on denunciaven els mals tractes dels funcionaris.

Malgrat que des de les organitzacions vam sol·licitar al jutjat que paralitzés qualsevol ordre d’expulsió de les afectades, per tal que se’ls prengués declaració i obrir una investigació, la policia se’ls va endur del centre a primera hora del matí.

L’expulsió de les internes és una pràctica reiterada amb què ens trobem quan presentem denuncies per agressions, fet que no permet prendre declaració a afectades i testimonis i obrir investigacions sobre els fets per tal d’evitar més impunitat en els centres.