Ens sumem a la queixa presentada per Women’s Link contra el jutge que va emtre el vot particular de #LaManada Ens sumem a la queixa presentada per Women’s Link contra el jutge que va emtre el vot particular de #LaManada

Ens sumem a la queixa presentada per Women’s Link contra el jutge que va emtre el vot particular de #LaManada

Des d’Irídia donem tot el nostre suport a l’acció iniciada per Women’s Link i presentem un escrit per a sol·licitar al Consell General del Poder Judicial que sancioni disciplinariament al jutge Ricardo González González, qui va emetre el vot particular en el cas de ‘La Manada’, pels arguments discriminatoris i sexistes que va utilitzar, i com a resposta col·lectiva davant les sentències masclistes.

La sentència de ‘La Manada’ envia un missatge clar d’impunitat als agressors i va contra totes les dones, perquè banalitza la violència sexual i ens diu què valen els nostres cossos. Es tracta d’una actuació judicial plena de prejudicis i estereotips de gènere, i ens preocupa que no s’estigui respectant el principi d’igualtat i de no discriminació en l’impartició de la justicia. El masclisme en les estructures del poder judicial també es fa evident en la presència de les dones en les mateixes. Malgrat que les dones representen el 52’5% del total de jutges a Espanya, en el Constitucional hi ha 2 jutgesses i 10 jutges, en el Tribunal Suprem 10 jutgesses i 76 jutges. Un factor més que ens fa considerar la necessitat i urgència de reformes en el sí del poder judicial.

Així, ens sumem a la denúncia de Women’s Link per assenyalar col·lectivament decisions injustes i de continguts discriminatoris, que no poden quedar impunes. I esperem es prenguin les mesures pertinents.