Portem l'experiència de la xarxa d'observadores #SomDefensores al Parlament Europeu Portem l'experiència de la xarxa d'observadores #SomDefensores al Parlament Europeu

Portem l’experiència de la xarxa d’observadores #SomDefensores al Parlament Europeu

El proper dimarts 1 de febrer, participem de la jornada “Drets civils i fonamentals a la Unió Europea: el cas català”, en un acte que començarà a les 9:30h i finalitzarà a les 13h, amb l’objectiu de centrar l’atenció en la repressió viscuda durant l’1 d’octubre a Catalunya.

Anaïs Franquesa, advocada i Directora de Litigi d’Irídia, participará de la jornada parlant sobre les múltiples vulneracions de drets humans viscuts en el context del referèndum i les conseqüències socials que està tenint.

També exposarà l’experiència de la xarxa d’observadores #SomDefensores, formada per organitzacions, advocades, psicòlogues i el conjunt de la ciutadania, que es va crear en el context del referèndum amb l’objectiu de protegir-nos i donar resposta a la repressió de l’Estat de forma comunitària, alhora que d’obrir un procés de justicia i reparació social. Roger Español, qui ha perdut la visió de l’ull a causa de l’impacte de pilota de goma que va rebre per part de la Policia Nacional, també aportarà el seu testimoni. Es tracta d’un dels vuit litigis representatius que portem des d’Irídia, amb el que pretenem estendre el debat sobre l’ús de les pilotes de goma arreu de l’Estat.