Consolidació de la Xarxa d'Observadores #SomDefensores Consolidació de la Xarxa d'Observadores #SomDefensores

Consolidació de la Xarxa d’Observadores #SomDefensores

La Xarxa d’Observadores de Drets Humans #SomDefensores neix a finals del mes de setembre davant l’escalada de repressió contra les persones i institucions a Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta i fer front a les vulneracions de drets civils i polítics que es poguessin produir durant les mobilitzacions relacionades amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Per l’1 d’octubre, aquesta plataforma de defensa de Drets Humans va comptar amb més de 200 persones mobilitzades a l’àrea metropolitana de Barcelona: 70 observadores formades específicament a peu de carrer, 60 advocades, 25 psicòlogues i unes 30 persones encarregades d’atenció, logística i de la comunicació.

Durant l’1 d’octubre, les observadores a peu de carrer van recollir dades, testimonis i proves gràfiques a Barcelona que es van sistematitzar gràcies a la feina d’un equip de suport multidisciplinari, i es va donar acompanyament psicosocial i legal davant la violència institucional viscuda.

#SomDefensores neix de la Plataforma «Defender a quien Defiende» , de la qual en formem part, i amb la que diverses organitzacions promovem la formació i defensa dels drets civils i polítics. En especial, en el context del dret a la protesta.