INFORME + GUIA | Cossos Policials envers les violències sexuals INFORME + GUIA | Cossos Policials envers les violències sexuals

INFORME + GUIA | Cossos Policials envers les violències sexuals

Sara Tobio - Autora del projecte

Divendres passat vam presentar en roda de premsa al Col·legi de Periodistes l’Informe Cossos Policials envers les violències sexuals i laGuia de Bones Pràctiques per cossos policials de la ciutat de Barcelonaelaborats des de l’Àrea de Gènere d’Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans.

  • L’Informe recull la investigació relacionada amb l’atenció a les dones que denuncien violències sexuals per part dels cossos policials a la ciutat de Barcelona. Aquest manual segueix el primer, titulat “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals”, que investigava aquestes pràctiques en el sistema judicial. En aquesta segona part, ens hem centrat en el primer contacte amb el sistema, que és generalment amb els i les agents de policia.
  • La finalitat de la Guia és evitar la revictimització de les dones que denuncien aquestes violències. La manera com són ateses pot con- dicionar la resta del procés, per això és convenient posar a disposició dels i les agents informació que els pugui ser útil per dur a terme aquesta tasca.