Deportacions: final forçós de les migracions

En el marc de la beca DevReporter, el proper dimartes 17 de desembre a les 18:30h al CCCB, l’equip de periodistes format per Sònia Calvó, João França i Yeray S. Iborra presenta els reportatges i audiovisuals d’una investigació periodística sobre els efectes de la deportació a Espanya i Senegal per saber què es deixa enrere, què suposa aquest viatge forçós per a les vides de qui les pateix i per al seu entorn. 

Hi ha vides truncades que segueixen sent invisibles. 11.000 persones van veure els seus projectes vitals interromputs per una deportació des de l’Estat espanyol l’any 2018. Aquestes deportacions, moltes vegades, no entenen d’adaptació o d’arrelament, i es produeixen sense garanties judicials; les deportacions transcorren per la via administrativa. Tot plegat comporta unes conseqüències psicosocials devastadores per a la persona i les famílies.

En el debat els acompanyaran:

  • Diomma Dramé – Periodista senegalesa
  • Marie Faye – Sòcia de Diomcoop
  • Aziz Faye – Portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulats
  • Natàlia Abrego – Àrea Psicosocial Irídia
  • Diana Cardona – Àrea Migracions i Racisme Irídia

A més, després de la presentació, es representarà l’obra de teatre “P.A.U. Paisatges Als Ulls”, una producció de La Fam de la Fera i Eòlia I+D. Des d’una mirada racialitzada al procés migratori, l’obra ens mostra tres històries reals explicades directament pels seus protagonistes: persones migrades d’origen africà que han hagut de travessar el Mediterrani en pastera.

>> Teaser de l’obra.