Informe violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre - Octubre 2017 | Irídia Informe violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre - Octubre 2017 | Irídia

Informe violació de drets civils i polítics a Catalunya. Setembre – Octubre 2017 | Irídia

L’Informe de violació de drets civils i polítics a Catalunya ha estat elaborat en el marc de la campanya #SomDefensores, que va néixer el setembre de 2017 de la necessitat de treballar conjuntament i coordinar accions des diverses organitzacions catalanes de defensa de drets humans, en previsió d’una resposta policial de l’Estat espanyol davant la convocatòria de l’1 d’octubre.

Aquest informe recull casos de violacions de drets que han viscut les ciutadanes per part de les autoritats i institucions públiques durant el mes de setembre i fins al 7 d’octubre.

Entregarem l’informe a instàncies nacionals i internacionals competents per tal que es realitzin les actuacions que estimin pertinents de conformitat amb les seves respectives funcions i competències: ONU, Consell d’Europa, Unió Europea, OSCE, Defensor del Pueblo i Síndic de Greuges. En el cas dels Relators Especials de l’ONU se’ls plantejarà que considerin la possibilitat de sol·licitar d’ofici una visita oficial a les autoritats competents espanyoles i catalanes.

El passat dimarts 17 d’octubre, l’informe va ser presentat a Madrid a representants del Subcomitè de la Prevenció de la Tortura de l’ONU i a diferents grups parlamentaris del Congrés.

Aquí trobareu el document sencer per descarregar: Informe DDHH_1OCT