Litigis 1-O: admesa a tràmit la querella presentada per Roger Español, ferit a l'ull per l'impacte de pilota de goma per part de la Policia Nacional Litigis 1-O: admesa a tràmit la querella presentada per Roger Español, ferit a l'ull per l'impacte de pilota de goma per part de la Policia Nacional

Litigis 1-O: admesa a tràmit la querella presentada per Roger Español, ferit a l’ull per l’impacte de pilota de goma per part de la Policia Nacional

El jutjat número 7 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per Roger Español amb l’acompanyament  i suport jurídic i psicosocial de les advocades i equip psicosocial d’Irídia, en la qual ens personem com acusació particular, juntament amb Laia Serra, advocada de l’acusació popular, contra tres agents de la Policia Nacional acusats per delicte de lesions amb agreujant de prevalença de caràcter públic. La querella la vam presentar públicament en roda de premsa el 14 de novembre a la seu de Novact.

Amb la seva querella assenyalem tres agents responsables de la lesió d’en Roger: l’escopeter, a qui encara no hem pogut identificar, i els seus superiors més inmediats, dels quals disposem del número d’identificació.

El jutge ha demanat a la Policia Nacional que aporti la matrícula i el número d’identificació de totes les furgonetes que van baixar pel carrer Sardenya des del carrer Consell de Cent, en direcció a la Gran Via; així com la seva localització exacta. També ha demanat totes les imatges dels agents que es poguessin recollir aquell dia al lloc on en Roger va resultar ferit. També ha demanat que entreguin les comunicacions entre el centre de comandament i els agents desplegats a l’escola Ramon Llull.

Des d’Irídia valorem molt positivament l’admissió a tràmit d’aquesta querella, ja que es tracta d’un pas més per a l’esclariment dels fets. Volem obrir un procés de veritat i justicia per la brutalitat i violència policial viscuda  l’1 d’octubre, i amb el testimoni del Roger estendre el debat de les pilotes de goma arreu de l’Estat.