Presentació de l'Informe anual sobre Violència Institucional Presentació de l'Informe anual sobre Violència Institucional

Presentació de l’Informe anual sobre Violència Institucional

Pots descarregar l’Informe aquí

????Avui hem presentat l’Informe anual sobre Violència Institucional amb una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L’Informe recull tot el què ha fet el nostre Servei d’Atenció i Denúncia davant casos de Violència Institucional (SAIDAVI), amb el detall de les vulneracions de drets enregistrades en context de protesta, espai públic, CIEs i presons.

El servei vol donar una resposta integral a les vulneracions de drets de les persones per part de les institucions públiques, per mitjà de laforça física o psicològica que sobrepassen els límits establerts per la legislació.

Durant 2018 vam atendre 158 casos i en l’actualitat portem 40 casos, incloent la representació lletrada, l’acompanyament psicosocial, l’estratègia comunicativa i d’incidència, per tal de canviar les polítiques públiques en clau de drets humans. A més, l’Informe inclou una sèrie de recomanacions a les autoritats pertinents.