Primer informe anual del Servei d'Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional Primer informe anual del Servei d'Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional

Primer informe anual del Servei d’Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional

Presentem el primer informe anual del Servei d’Atenció i Denúncia en situacions de Violència Institucional (SAIDAVI).

El gener del 2016, va néixer el SAIDAVI, un servei gratuït inspirat en el funcionament de serveis similars que existeixen a l’Amèrica Llatina. Concretament, amb la feina que duu a terme, des de fa més de trenta anys, el Centro de Estudios Legales y Sociales (CELS) d’Argentina, organització que ha assessorat el nostre projecte.

Al llarg del 2016, hem acompanyat 14 casos de violència institucional en l’espai públic, a les presons, durant manifestacions o casos vinculats a processos migratoris, des de quatre eixos diferents: jurídic, psicosocial, de comunicació i d’incidència política. En aquest informe, els desglossem i oferim les novetats que els acompanyen després de tot el treball i energies disposades. També fem una anàlisi sobre la situació dels Drets Humans a Catalunya i Barcelona i presentem un seguit de recomanacions que seran entregades a les autoritats competents.

Enllaç: Informe 2016 SAIDAVI