Pràctiques feministes per fer front a la repressió -Irídia Pràctiques feministes per fer front a la repressió

Publicació

Pràctiques feministes per fer front a la repressió

#Gènere
Objectius

Irídia, des de les diferents àrees de treball i també en col·laboració amb altres entitats, ha dut a terme diversos projectes d'investigació i anàlisi sobre repressió, gènere, violències sexuals i la violència perpretada pels cossos policials i el sistema judicial en l'atenció a les dones que denuncien violències.

A més, a partir de les investigacions, s'han publicat guies i manuals de bones pràctiques amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions.

INFORME – PRÀCTIQUES FEMINISTES PER FER FRONT A LA REPRESSIÓ (2020)

Informe elaborat en coordinació amb Calala – Fondo Mujeres, amb la finalitat d’estudiar i aprofundir en com l’aplicació d’una perspectiva feminista pot garantir la defensa dels drets humans i la protecció d’aquelles persones que, amb la seva acció social, els reivindiquen i els defensen, prenent com a exemple les experiències i eines que han sorgit i s’han implementat a Mesoamèrica.

L’informe identifica els impactes, les mesures de protecció i les mesures d’afrontament aplicables a entitats, moviments socials i col·lectius dedicats a la defensa dels drets socials, civils i polítics a Catalunya. És a dir, a partir d’una aplicació de les perspectives feminista i psicosocial que ha tingut en compte els models aplicats per les defensores de drets humans a Mesoamèrica en contextos de repressió i persecució política, aquest informe detalla una sèrie d’eines de protecció i d’actuació aplicables en situacions de repressió que creiem que poden ser d’utilitat en el nostre context sociopolític. De manera més específica, l’informe va assenyalant diferents pràctiques que han de permetre la protecció i l’empoderament de les dones activistes i d’altres col·lectius (també activistes) que estan discriminats en les nostres societats, com serien, per exemple, els col·lectius racialitzats o el col·lectiu LGTBI.