Un jutge cita a declarar en qualitat d'investigats dos Policies Nacionals per les càrregues a l'Escola Mediterrània de l'1-O Un jutge cita a declarar en qualitat d'investigats dos Policies Nacionals per les càrregues a l'Escola Mediterrània de l'1-O

Un jutge cita a declarar en qualitat d’investigats dos Policies Nacionals per les càrregues a l’Escola Mediterrània de l’1-O

  • Un agent i el comandament que va dirigir la intervenció policial a l’escola barcelonina son els primers antidisturbis a comparèixer el proper 5 de setembre.
  • El jutge titlla de “com a mínim indiscriminada i desproporcionada” l’actuació de l’agent investigat.

El jutge que investiga les càrregues policials de l’1O a Barcelona ha citat com a investigats els dos agents de la Policia Nacional per al proper 5 de setembre després de visionar els vídeos de l’actuació policial a l’escola Mediterrània de Barcelona durant l’1 d’Octubre.

El jutge descriu de “com a mínim indiscriminada i desproporcionada” l’actuació de l’agent investigat i responsabilitza els agents de “dirigir-se de forma directa cap a la multitud i, sense intercanviar cap paraula ni advertiment; començar a empènyer la gent iniciant una situació de violència que va en augment, fins al punt d’observar-se persones empeses al terra, una persona amb el cap sagnant i un agent copejant amb la seva defensa a la cara de les persones que ja han estat desallotjades”.

El jutge instructor adverteix que “poden ser constitutius d’infracció penal aquelles actuacions policials clarament injustificades o desproporcionades”.

Es tracta dels primers policies que compareixeran per les càrregues policials, en una investigació que acumula unes 200 denuncies de persones ferides.  A l’auto d’imputació es fa constar que entre els ferits hi va havia una persona de 82 anys.