1 d'octubre i MÉS. Barcelona Ciutat de Drets 1 d'octubre i MÉS. Barcelona Ciutat de Drets

1 d’octubre i MÉS. Barcelona Ciutat de Drets

Irídia, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya #DemàPotsSerTu —NOVACT, Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i Fundipau— volem obrir una reflexió sobre el significat, causes i conseqüències un any després de l’1 d’octubre de 2017, data que marca un abans i un després en la vida política i social de Catalunya i també de la seva capital, Barcelona.

Passat aquest temps, l’autoorganització popular que es va viure en aquella jornada ofereix un valuós capital democràtic des d’on obrir una reflexió sobre aprenentatges, errors i reptes pendents. La reapropiació de l’espai públic, la democràcia directa, la repressió institucional o la necessitat d’un projecte de país inclusiu constitueixen l’essència d’un cicle que té per objectiu afavorir el debat crític entre la ciutadania.

Aquest any hem viscut l’autoritarisme de l’Estat i l’absència del Ministeri Fiscal, però també la resposta ciutadana organitzada i el vincle entre veïnes per demanar justícia i exercir els seus drets. Aquest cicle d’activitats serà un espai de memòria col·lectiva, on vehiculem els conceptes Evocar / Rememorar / Denunciar / Recosir.

L’esdeveniment tindrà lloc a La Model des del 27 al 30 de setembre. A més, hi hauran exposicions obertes a la ciutadania fins el 16 d’octubre.