Frontera Sur - Irídia Frontera Sur - Irídia

Exigim el respecte dels drets humans a les fronteres

Les fronteres de l’Estat espanyol són un espai d’aplicació excepcional i discriminatòria de la legalitat. Durant la passada legislatura van tenir lloc nombrosos casos greus de vulneració de drets fonamentals: la massacre de Melilla, les detencions al moll d’Arguineguín, les devolucions il·legals de nens, nenes i adolescents a Ceuta, etc.

Davant la recent formació d’un nou Govern, exigim que es garanteixi el respecte dels drets humans de les persones que migren. És per això que, en primer lloc, ha de respectar-se la legalitat de manera íntegra a les fronteres acabant amb els espais d’aplicació excepcional i discriminatòria d’aquesta.

Així mateix, és necessari implementar un canvi de paradigma en les polítiques migratòries sota un horitzó d’erradicació del racisme inherent que comporten les polítiques restrictives que impedeixen l’accés a la mobilitat internacional de les poblacions provinents de països amb una història de dominació colonial així com l’aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular per a la regularització de les persones migrants (ILP Regularización Ya).

Descarrega la carta aquí.

Firma: