Informe: “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals” Informe: “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals”

Informe: “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals”

Carla Vall, Eva Vidal y Sònia Olivella. Col·legi de Periodistes

Avui, a la roda de premsa al Col·legi de Periodistes, hem presentat l’Informe realitzat per l’Àrea de Gènere d’Irídia: “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals”, amb Eva Vidal, membre de l’Àrea de Gènere d’Irídia, i Carla Vall, advocada penalista i Coordinadora de l’Àrea de Gènere d’Irídia.

L’informe s’ha focalitzat en l’estudi de 38 testimonis de supervivents de violències sexuals i també del procés penal. El treball s’ha centrat en la victimització de les dones per identificar els mites i estereotips de els i les professionals de la denúncia i enjudiciament, descrivint com la justícia, la policia, la fiscalia i els advocats/des tracten a les dones que denuncien violències sexuals, reproduint les violències masclistes. A més a més, l’informe formula un codi de bones pràctiques per instar el poder judicial a modificar la forma com aborden aquest tema.

Demà a les 18h al CCCB, dins del marc de la campanya #FemIrídiaJuntes, farem un acte sobre “Violència institucional vers les dones”, on s’explicarà més detalladament l’estudi realitzat i els testimonis de les víctimes. Us hi esperem!

Descarrèga’t l’informe aquí: Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals

Carla Vall, Eva Vidal i Sònia Olivella. Roda de premsa Col·legi de Periodistes