Irídia compareix a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial aquest divendres 18 de febrer Irídia compareix a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial aquest divendres 18 de febrer

Irídia compareix a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial aquest divendres 18 de febrer

Fotografia: Carles Palacio
Fotografia: Carles Palacio

L’entitat de defensa dels drets humans entregarà als diputats i diputades un informe inèdit en què fa una avaluació detallada dels mecanismes interns de control del cos de Mossos d’Esquadra. El document es basa en casos en què actua com a acusació.

A les 11h l’Anaïs Franquesa i l’Andrés Garcia Berrio compareixeran a la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial. La seva intervenció es podrà seguir en directe al Canal Parlament. A continuació, a les 12:15h, tindrà lloc una roda de premsa des del Parlament de Catalunya. Allà s’explicarà l’informe presentat als diputats i diputades. Hi intervindran l’Anaïs Franquesa i l’Andrés G. Berrio (Irídia) i l’Adriana Ribas (Amnistia Internacional Catalunya).

La Comissió Parlamentària sobre el Model Policial és una oportunitat única perquè els mecanismes de control s’adeqüin als estàndards internacionals de drets humans. Per això Irídia ha elaborat un informe detallat d’avaluació dels mecanismes de control actuals basat en casos greus de violència policial que han tingut lloc els darrers anys.

Així mateix, aquest informe planteja als i les parlamentàries una proposta detallada de reforma dels mecanismes interns de control. També sol·licita la creació d’un mecanisme extern de control de la policia. A més l’entitat ofereix, per primer cop, el seu posicionament sobre la idoneïtat de les armes que disparen projectils de foam pel que fa al seu ús en gestió policial de manifestacions.

L’informe es farà públic a la nostra pàgina web demà a les 11h, a la mateixa vegada que s’estarà presentant a la Comissió d’Estudi del Model Policial del Parlament de Catalunya.