Llancem la campanya “Amb Memòria, Drets Humans” Llancem la campanya “Amb Memòria, Drets Humans”

Llancem la campanya “Amb Memòria, Drets Humans”

Publiquem un espot que posa l’accent en la importància de la memòria col·lectiva per evitar la impunitat en casos de violència institucional. A més, llencem una nova campanya de crowdfunding destinada a finançar el Servei d’Atenció i Denúncia.

Crowdfunding #AmbMemòriaDretsHumans

Amb aquest curt volem posar en valor la importància de la memòria col·lectiva, defensant que la memòria pot ser una aliada per mantenir-nos vives i fortes per a canviar el que no ens agrada. La nostra història és plena de discriminacions, repressió, colonialisme, tanques, cel·les de comissaries i de presons, grisos, CIEs, cops, censura, por… i en definitiva, de persones que han patit situacions de violència institucional i que mereixen veritat, justícia, reparació i garanties de no-repetició. Però també de moments esperançadors, de mobilització, denúncia d’injustícies i victòries socials per recordar que la història també és “el que compartim, el que construïm juntes per tal de triar com volem viure.

La campanya Amb Memòria, Drets Humans, té com a objectiu impulsar un crowdfunding que ha de servir per finançar el Servei d’Atenció i Denúncia davant casos de Violència Institucional, que ja ha atès a més de 650 persones des que es va fundar l’any 2016. Actualment actuem com a acusació en 56 casos, pels quals hi ha 127 agents de policia, seguretat privada o funcionaris de presons investigats. El servei és gratuït per a totes les persones afectades, i depèn en més d’un 60% de donacions privades i aportacions de persones sòcies.

Anaïs Franquesa, co-directora d’Irídia, explica que “sense el suport de la ciutadania seria impossible que existís un servei gratuït, que a més de donar suport a la gent que ho necessiti promou canvis i millores socials”. Com a exemple, cita els canvis en la normativa que regula la identificació dels agents antiavalots de Mossos d’Esquadra, que ara han d’anar identificats per davant, per darrere i al casc; la creació i participació d’entitats de drets humans, expertes i persones afectades a la Comissió d’Estudi del Model Policial del Parlament o la presentació d’esmenes a la Llei de Memòria catalana.

Per acabar, anunciem que celebrararem el nostre 7è aniversari amb un gran acte el 30 de novembre a l’espai Calàbria 66, en què barrejarem un cop més cultura i drets humans. A l’acte hi participarà la nova Junta d’Irídia, que es va estrenar amb la passada Assemblea de sòcies al mes de juny i que compta amb Ester Quintana com a presidenta, acompanyada per Andreu Van den Eynde, Aina Estarellas, Blanca Garcés, Jordi de Senespleda, Jordi Bosch, Carmen Juares i Irene Santiago.