Mecanismes de control policials - Irídia Mecanismes de control policials - Irídia

CAL UN MECANISME INDEPENDENT DE SUPERVISIÓ DE LA POLICIA

Des d’Irídia som testimonis de les mancances dels mecanismes interns dels cossos policials. Hem vist, una vegada i una altra, com s’arxivaven casos sense depurar responsabilitats en fets tan greus com amputacions oculars per bales de goma i foam, o en vulneracions de drets humans com la que es va produir a Melilla el 24 de juny de 2022, on mai es va fer una investigació rigorosa dels fets.

La creació d’un mecanisme independent, amb competències per a investigar, de manera efectiva, les vulneracions de drets humans relacionades amb l’ús de la força per part dels cossos policials, és una recomanació internacional que organismes com el Comitè de Drets Humans de Nacions Unides han emès a tots els Estats i, concretament, a l’Estat espanyol.

Aquest mecanisme ja existeix des de fa molts anys a altres països com el Regne Unit que té una Oficina Independent per a la Conducta Policial.

Firma la petició i ajuda’ns a demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya, així com a tots dos governs, que creïn un mecanisme extern, públic i independent d’investigació i avaluació de les actuacions policials.

Pots descarregar la carta aquí.

Ajuda’ns a arribar a més gent, comparteix la campanya:

Mecanisme independent de control de la policia

Signa aquí: