Oferta laboral: Advocat/da penalista Oferta laboral: Advocat/da penalista

Oferta laboral: Advocat/da penalista

Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans som una entitat que treballa a Catalunya per la defensa dels drets humans i, en concret, per la defensa dels drets civils i polítics. Apostem per combinar la intervenció directa davant situacions de vulneració de drets amb el desenvolupament de processos d’incidència política i social que tenen com a objectiu promoure canvis en les polítiques públiques. Tot això es duu a terme a través d’una estructura estable, sostenible i independent.

Un dels principals mecanismes de canvi i incidència utilitzada per Irídia és el litigi estratègic, combinant l’acompanyament psicosocial amb la comunicació i incidència política, per tal de detectar problemes estructurals i mancances en les polítiques públiques, denunciar les vulneracions de drets vinculades a la violència institucional i proposar canvis i reformes. El Servei d’Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional (SAIDAVI) és el projecte principal de l’entitat, a través d’aquest s’ofereix assistència jurídica i psicosocial gratuïta a les persones que pateixin una situació de maltractament en el marc del sistema penal català. Treballem en l’àmbit de les vulneracions de drets en context de protesta, espai públic, presons i CIEs.

Busquem a un/ advocat/da penalista a jornada completa (amb possibilitat que sigui a 30 hores) per assumir la representació de diferents litigis d’Irídia, que tingui experiència en l’exercici de l’advocacia i concretament en causes penals. Es valorarà molt positivament que tingui formació i/o experiència en drets humans i, especialment, en com litigar els casos de tortura o tractes inhumans. La persona estarà sota la supervisió de la coordinadora de litigis i s’haurà de coordinar amb altres advocades del servei, la coordinadora psicosocial, així com amb la línia de comunicació i incidència. Es valorarà també molt positivament experiència i/o formació en què és la perspectiva psicosocial.

+ Veure l’oferta completa

Descripció del lloc de treball

 • Advocat/da penalista.
 • Coordinació amb la resta de l’equip de litigi i SAIDAVI

Requisits imprescindibles

 • Advocat/da col·legiat/da.
 • 2 anys d’experiència com advocat/da penalista (acreditable).
 • Experiència en procediments de responsabilitat patrimonial contra l’Administració Pública.
 • Formació o experiència en defensa jurídica dels drets humans.
 • Domini del paquet d’ofimàtica (Microsoft i programari lliure).
 • Imprescindible nivell alt de català i castellà.
 • Disponibilitat immediata.

Es valorarà positivament 

 • Formació en dret internacional dels drets humans, especialment la prohibició de la tortura i maltractament
 • Experiència i/o formació en instàncies internacionals: Tribunal Europeu de Drets Humans, Consell de Drets Humans o d’altres mecanismes internacionals
 • Formació i/o experiència en perspectiva psicosocial
 • Motivació per treballar en equip i coordinar-se amb altres professionals
 • Experiència i/o formació en litigació estratègica

D’acord amb el nostre compromís amb la diversitat i la justícia social, valorarem especialment la presentació de candidatures per part de perfils que estan infrarrepresentats actualment al tercer sector en general, i a la nostra organització en concret.

Sobre la plaça

Lloc de treball: LA COMUNAL  – C/ Riera d’Escuder 38, 08028 Barcelona

Data d’incorporació: Immediata

Període de prova: 2 mesos

Jornada laboral: 38,5h setmanals (negociable jornada parcial, 30h)

Retribució (brut mensual amb pagues prorratejades):

 • 2023: 2.140,34 €/mes bruts
 • 2024: 2.245,04 €/mes bruts
 • 2025: 2.331,04 €/mes bruts

Vacances: 35 dies laborables

Horari: Flexible a convenir

Per presentar-s’hi:

Persones interessades enviar el CV i una carta de motivació en un correu d’assumpte “Advocat/da Litigi 2023” a l’adreça electrònica [email protected]. Data límit 12 de març de 2023. Les sol·licituds que no incloguin la carta de motivació no seran tingudes en compte.

Data límit 12 de Març de 2023 (23:59h)

T’informem que l’Associació Irídia, responsable del tractament de les dades que ens facilitis, amb correu [email protected] i telèfon 693 563 529, tractem les dades de les persones candidates amb la finalitat de gestionar la selecció de la plaça i informar d’altres possibles ofertes que puguem treure en un futur. Les dades són tractades sota mesures de seguretat i no seran cedides a tercers. Pots fer ús del teu dret de consulta, cancel·lació, ratificació o supressió de les teves dades en qualsevol moment, i consultar informació sobre la nostra política de protecció de dades aquí.