Publicació

La Violència després dela Violència. Cossos policials envers les violències sexuals

#Gènere
Objectius

Irídia, des de les diferents àrees de treball i també en col·laboració amb altres entitats, ha dut a terme diversos projectes d'investigació i anàlisi sobre repressió, gènere, violències sexuals i la violència perpretada pels cossos policials i el sistema judicial en l'atenció a les dones que denuncien violències.

A més, a partir de les investigacions, d'han publicat guies i manuals de bones pràctiques amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions.

+ INFORME – VIOLÈNCIA DESPRÉS DE LA VIOLÈNCIA. COSSOS POLICIALS ENVERS LES VIOLÈNCIES SEXUALS (2019)

Informe que recull la investigació relacionada amb l’atenció a les dones que denuncien violències sexuals per part dels cossos policials a la ciutat de Barcelona. Aquest manual segueix el primer, titulat “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de vi-olències sexuals”, que investigava aquestes pràctiques en el sistema judicial. En aquesta segona part, ens hem centrat en el primer contacte amb el sistema, que és generalment amb els i les agents de policia. Hem de tenir present que la primera atenció pot condicionar la resta del procediment i que és fonamental que respectin els processos i vivències de les dones.