La Violència després dela Violència. Cossos policials envers les violències sexuals La Violència després dela Violència. Cossos policials envers les violències sexuals

Publicació

La Violència després dela Violència. Cossos policials envers les violències sexuals

#Gènere
Objectius

Irídia, des de les diferents àrees de treball i també en col·laboració amb altres entitats, ha dut a terme diversos projectes d'investigació i anàlisi sobre repressió, gènere, violències sexuals i la violència perpretada pels cossos policials i el sistema judicial en l'atenció a les dones que denuncien violències.

A més, a partir de les investigacions, d'han publicat guies i manuals de bones pràctiques amb la finalitat d'evitar aquest tipus de situacions.

+ INFORME – VIOLÈNCIA DESPRÉS DE LA VIOLÈNCIA. COSSOS POLICIALS ENVERS LES VIOLÈNCIES SEXUALS (2019)

Informe que recull la investigació relacionada amb l’atenció a les dones que denuncien violències sexuals per part dels cossos policials a la ciutat de Barcelona. Aquest manual segueix el primer, titulat “Violència institucional i revictimització en el sistema judicial i de denúncia de violències sexuals”, que investigava aquestes pràctiques en el sistema judicial. En aquesta segona part, ens hem centrat en el primer contacte amb el sistema, que és generalment amb els i les agents de policia. Hem de tenir present que la primera atenció pot condicionar la resta del procediment i que és fonamental que respectin els processos i vivències de les dones.